Blogger Layouts

Oct 27, 2011

Terjatuh

Awat ha? Setelah sekian lama. Hati aku mula rasa terjatuh. Sebelum ni, sejak dari sekolah rendah, aku jarang dihampiri atau menghampiri kaum adam. Aku tak reti langsung nak bersembang dengan depa semua..Semuanya bermula lepas aku pindah sekolah masa form 4. Masa tu pun aku tak brapa kisah sangat dengan bebudak laki kelas aku. Mula2 masuk kelas pun aku ignore ja depa umpama dalam kelas tu semua pompuan. Aku tak reti nak tegur bebudak laki. Tapi kan, ada sorang guy ni. Dia rajin dok ajak aku menyembang. Tanya aku macam2. Aku layan nak taknak ja la kan sebab aku dapat rasakan dia ni samseng sekolah. Suka lawan cakap cikgu, buat masalah n macam2 lagi la. Bila dah agak lama aku jadi student kt sekolah tu, dia selalu dok kacau aku. Aku terperasan kejap.."eh dia ni suka kat aku ka?" haha gila perasan aku time tu.

Tapi kan, lepas habis SPM, semua bawak haluan masing2. Aku teringat jugak kat dia. Tak tau la dia ingat kat aku ke tak. Kadang2 contact n kadang2 lost jugak. Since bila ntah aku tak ingat, kami contact sampai sekarang tak berenti. Satu hari tu, dia confess feeling dia. Aku freeze kejap. Rasa tak percaya sebab selama ni, apa yang kawan2 aku kata pasal perasaan dia aku tak percaya langsung. Tapi sekarang bila tak mesej dia, rasa rindu pulak. "Hehe gatai jugak aku ni". Tapi serius, Aku tak main2. Aku tak pernah rasa macam ni dengan orang lain. Sekarang ni dia tengah bersedih. Aku pun sedih jugak sebab tak dapat buat apa2 nak hilangkan kesedihan dia. Aku harap dia banyak2 bersabar dengan dugaan yang menimpa. Bersabar la ya.. Allah S.W.T is always be by your side =)







P/s : entri ni khas untuk si dia yang aku sayang :)

Oct 15, 2011

Kembali Pulang

Wahhh..lama giler aku tak update blog aku ni..maklumlah line tenet tak brapa cun..aku tak tau sebenaqnya nak taip apa ni..tak pa lah. Senang cerita aku nak share blog memember best aku.

Nor Hanizawati : http://allmylurve.blogspot.com
Nurul Izzati : http://ethyzty.blogspot.com
Nurul Ain : http://longlivejourney.blogspot.com/

Mar 24, 2011

Apa nak jadi?

       Ohoi!!!!! Baru ja tinggal dua tiga hari dah penuh sawang. Syuh syuh! Hish banyak pulak lelabah. Blah cepat. Aku nak berpoya-poya ngan blog aku ni. Haha. Pi men jejauh ye lelabah. Papai! 
Fuhh! Lega sikit hari ni. Mentang2 baru lepas presentation CTU. Lenguh kena diri kat depan khalayak ramai lama2. Bukan apa, aku segan sebab tak sama tinggi ngan kengkawan aku. Tapi kan, rasa macam tak bapa nak sempurna la. Macamana pulak boleh terkeluaq loghat perak pulak? Selama ni kan aku duk kat utara. Musykil2. Ada lagi! Tetengah present kat depan, boleh pulak aku tersasul. Adoi! Kesian aku kan? Malu kejap. Apa la nak jadi ngan aku ni. Tapi takpa la. Benda yang lepas toksah duk gatai nak kenang. Buat semak kepala ja. 


Umpama diri aku yang sedang memijak memori yang memalukan. hua!







Mar 20, 2011

Aku adalah aku


         Syahida Chan. Bukan nama sebenar. Nickname ja. Umoq 20an. Perempuan sulung dan bongsu dalam family. Nak kata tunggal pun boleh jugak. Ramai hero dalam family. Student kat salah sebuah ipta. Sorang yang agak gila2 tapi belum gila. Tak bapa nak cun tapi cute sikit. Haha. Tak bapa nak tinggi. Tak bapa nak pandai. Suka baca novel. Suka lagu2 retro 90an. Suka minum nescafe time nak study. Suka tidoq. Suka sembang ngan kawan2. Suka buang masa. Suka buat kerja last minute. Dan yang paling penting, suka dan cinta my family!

Teringin skali nak:
  • ·       bercuti ngan family kat mana2
  • ·        berenang
  • ·        memanah
  • ·        buat umrah dan haji ngan family
  • ·         miliki keta Honda Civic
  • ·         miliki banglo sebijik

 Ni la family aku. haha!



Syahidachan: Harap2 impian akan jadi kenyataan. Amin2!